Laddar ...
Sparar ...

INSTÄLLD Gillinge Trafikövningsplats

Anmälan stängd

Datum 2020-04-25 07:30 - 16:00
Distrikt SMC Stockholm
Bana Gillingebanan
Kurstyp Avrostning
Kursansvarig Olle Henriksson 0735963224
Platser kvar Platser slut
Tider 07:30 - 16:00
Anmälan stänger 2020-04-24 19:30 Stängd
Pris: SMC-medlemmar 350 SEK
Pris: Ej medlem 450 SEK

Kursinformation

De flesta motorcyklister använder inte sin mc under hela året. Väldigt många ställer av motorcykeln i oktober och börjar inte köra förrän i april året därpå. Då har många av oss blivit lite ringrostiga (därav namnet "Avrostning"). Det finns all anledning att träna på både balans och konsten att bromsa på ett bra sätt.

Polisens mc-förare tillåts inte köra motorcykel i trafik förrän de genomgått årlig vårkurs. Så borde alla motorcyklister tänka.

Avrostningskurserna kan ha lite olika innehåll men balans- och bromsövningar är obligatoriska. Det är ett bra sätt att komma igång att träna vintertrötta muskler och reflexer som är bra att ha som motorcyklist.

Vi bromsar, balanserar, svänger, prövar och övar. Om du vill så visar vi dig även hur du gör en säkerhetskontroll på din hoj.

Det viktigaste för oss som hjälper till med kursen är att ni deltagare hittar tillbaka till den där härliga känslan, att vara ett med sin motorcykel och att ni har roligt.

Föranmälningsavgiften betalas till SMC Stockholms bankgiro 158-3186, betald anmälan är en garanterad plats. För att vi skall veta vem som betalt, skriv in i meddelanderutan ditt förnamn, efternamn och avrostningsdatum t.ex 200425. Besked skickas ca en vecka innan kursstart. Skulle kursen vara fullbokad så brukar det alltid finnas drop in platser, se till att vara på plats i tid för drop in plats.r.

OBS! Viktigt att du har med dig ett giltigt körkort, är klädd för att köra hoj ( inga vanliga jeans med andra ord..) och att hojen är på ställd, trafikförsäkrad och är i trafiksäkert skick. Besiktning görs på plats.

Även i år kommer vi att tillåta övningskörning. Dock gäller reglerna att det fortfarande är handledaren som ansvarar för körningen. Läs mer om övningskörning här.

Om vi måste ställa in kursen pga dåligt väder, Force Majeure, betalas anmälningsavgiften inte tillbaka.

Vänliga hälsningar
//Avrostningsgruppen

Anmälan ej öppen för deltagare