VIKTIGT MEDDELANDE: SMC byter affärssystem 1 oktober. Systemet kommer vara helt nedstängt mellan 1 oktober till den 5 oktober.
Laddar ...
Sparar ...

Vakten F21 *NY BANA*

Anmälan stängd

Datum 2019-06-09 09:00 - 16:00
Distrikt SMC Norrbotten
Bana Vakten F21
Kurstyp Gruskurs
Kursansvarig Maria Syrjälä 0705552841
Platser kvar 9
Tider 09:00 - 16:00
Anmälan stänger 2019-06-09 07:00 Stängd
Pris: SMC-medlemmar 300 SEK
Pris: Ej medlem 300 SEK

Kursinformation

Gruskurs Steg 3

*** OBS!!! Ny övningsplats i Luleå istället för Boden för Gruskurs nivå 3 i år 2019! ***

FMCK Boden arrangerar i samarbete med SMC Norrbottens instruktörer. Vi fortsätter även i år med den lyckade Gruskurs Nivå 3. Kursen är en endagarskurs och kommer att köras vid F21: s område i Luleå. Vi kommer att bygga vidare på Nivå 1och Nivå 2 med att lära oss hur vi t ex tar oss över olika former av hinder, kör över diken, kör i backar och hanterar lösare underlag.

Kursdag är den 9 juni
Samling kl 09.00 vid parkeringen när man svänger höger vid Vakten vid Norrbottens Flygflottilj F21.
Vi kommer att köra hela dagen och avslutar kursen på eftermiddagen vid ca 16.00.

Anmälningsavgift är 300kr per deltagare. Betalning sker på plats, helst med Swish men kontanter går också bra.

Vi har äter lunch tillsammans på något lokalt ställe för de som vill, och vi äter vid ca 12.00, lunchen ingår inte i kursavgiften.

Ta med ett gott humör och massor med vatten. Oavsett väder så blir det en svettig dag med många skratt tillsammans med likasinnade där målet med kursen är att vi ska bli säkrare på att ta oss fram med våra motorcyklar.

Info om SMC:s gruskurser
Det som gäller för alla stegen på SMC:s gruskurser är att vi lär oss att slappna av, sitta rätt, använda blicken, planera sin körning och våga lita på underlaget. Alla stegen är gjorda för i första hand adventurehojar och offroadhojar men steg Ett kan med fördel även köras med sporthojar, customhojar eller vilken typ av motorcykel som helst.
Observera att SMC:s gruskurser inte är endurokurser, alla övningarna är till för dig som vil fördjupa dig i grus- och offroadkörning med din vanliga landsvägsmotorcykel. Övningarna körs i första hand på grusplan och/eller grusvägar.

Gruskurs Nivå 1 handlar om lära sig att gasa och bromsa, dvs körning mestadels rakt fram. Kan med fördel köras med vilken hojtyp som helst. Lätta men väldigt roliga övningar för att man ska våga börja använda sin motorcykel på grusväg.

På Gruskurs Nivå 2 (som bygger vidare på Steg Ett) så lär vi oss att få motorcykeln att ändra riktning med hjälp av styret och/eller bakbromsen och kroppen. Steg två är till för dig som vill utforska våra fantastiska grusvägar som finns runt om i landet.

Gruskurs Nivå 3 kombinerar de två första stegen och adderar olika tekniker för att ta sig över hinder, köra i backar och köra på lösare underlag såsom sand och lösgrus. Nivå 3 är avsedd för dig som förutom grusväg även vill ta dig ännu längre ut och resa/utforska vägar och stigar där olika hinder kan förekomma.

För SMCs trafikkurser krävs giltigt körkort, och det kontrolleras av funktionärerna vid inskrivningen. Se till att ha det med dig.

Din MC behöver vara minst trafikförsäkrad, och klarat besiktningen. Det är din egen försäkring som gäller på kursen. Läs mer om detta på SMCs sida om försäkring vid fortbildning för att veta om din försäkring gäller.
https://www.svmc.se/school/Forsakring_vid_SMCs_fortbildning/

Vi har beställt strålande sol och lagom varmt, men i händelse av att väderbeställningen inte går igenom, och vädret skulle vara otjänligt kan kursen komma att ställas in. håll koll på SMC Norrbottens hemsida eller facebooksida för information. Vi kommer också att meddela eventuella förändringar via mail, så se till att din mailadress är aktuell när du anmäler dig.

Anmälan ej öppen för deltagare