Laddar ...
Sparar ...

Avrostning Gillingebanan

Anmälan stängd

Datum 2019-05-19 08:00 - 16:30
Distrikt SMC Stockholm
Bana Gillingebanan
Kurstyp Avrostning
Kursansvarig Olle Henriksson 073-596 32 24
Platser kvar 5
Tider 08:00 - 16:30
Anmälan stänger 2019-05-19 07:00 Stängd
Pris: SMC-medlemmar 300 SEK
Pris: Ej medlem 400 SEK

Kursinformation

De flesta motorcyklister använder inte sin mc under hela året. Väldigt många ställer av motorcykeln i oktober och börjar inte köra förrän i april året därpå. Då har många av oss blivit lite ringrostiga (därav namnet "Avrostning"). Det finns all anledning att träna på både balans och konsten att bromsa på ett bra sätt.

Polisens mc-förare tillåts inte köra motorcykel i trafik förrän de genomgått årlig vårkurs. Så borde alla motorcyklister tänka.

Avrostningskurserna kan ha lite olika innehåll men balans- och bromsövningar är obligatoriska. Det är ett bra sätt att komma igång att träna vintertrötta muskler och reflexer som är bra att ha som motorcyklist.

Vi bromsar, balanserar, svänger, prövar och övar. Om du vill så visar vi dig även hur du gör en säkerhetskontroll på din hoj.

Det viktigaste för oss som hjälper till med kursen är att ni deltagare hittar tillbaka till den där härliga känslan, att vara ett med sin motorcykel och att ni har roligt.

Föranmälningsavgiften betalas till SMC Stockholms bankgiro 158-3186, betald anmälan är en garanterad plats. OBS: För att vi skall veta vem som betalt, skriv in i meddelanderutan ditt förnamn, efternamn och avrostningsdatum 2019-05-19. Besked skickas ca en vecka innan kursstart. Skulle kursen vara fullbokad så brukar det alltid finnas drop in platser.

OBS! Viktigt att du har med dig ett giltigt körkort, är klädd för att köra hoj ( inga vanliga jeans med andra ord..) och att hojen är påställd, trafikförsäkrad och är i trafiksäkert skick. Besiktning görs på plats.

Även i år kommer vi att tillåta övningskörning. Dock gäller reglerna att det fortfarande är handledaren som ansvarar för körningen. Läs mer om övningskörning här.

Om vi måste ställa in kursen pga dåligt väder, Force Majeure, betalas anmälningsavgiften inte tillbaka.

Vänliga hälsningar
//Avrostningsgruppen
Mail och frågor till avrostning@smcstockholm.se

Anmälan ej öppen för deltagare