Laddar ...
Sparar ...

Persö Frakt Bergtäkt

Anmälan stängd

Datum 2019-05-18 09:00 - 16:30
Distrikt SMC Norrbotten
Bana Persö Frakt Bergtäkt
Kurstyp Grus
Kursansvarig Maria Syrjälä 070-555 28 41
Platser kvar 14
Tider 09:00 - 16:30
Anmälan stänger 2019-05-18 08:00 Stängd
Pris: SMC-medlemmar 300 SEK
Pris: Ej medlem 300 SEK

Kursinformation

*** Observera ny kursplats Persö Frakts Bergtäkt för gruskurs nivå 1 och 2 i år 2019 ***

Gruskurs nivå 1
handlar om lära sig att gasa och bromsa, dvs körning mestadels rakt fram. Kan med fördel köras med vilken hojtyp som helst. Lätta men väldigt roliga övningar för att man ska våga börja använda sin motorcykel på grusväg.

Kursavgiften är 300 kr för alla deltagare.
Betalning sker på plats, helst med Swish men kontanter går också bra.

Det som gäller för alla stegen på gruskurserna är att vi lär oss att slappna av, sitta rätt, använda blicken, planera sin körning och våga lita på underlaget. Alla stegen är gjorda för i första hand adventurehojar och offroadhojar men steg 1 kan med fördel även köras med sporthojar, customhojar eller vilken typ av motorcykel som helst.

Observera att SMC:s gruskurser inte är endurokurser, alla övningarna är till för dig som vill fördjupa dig i grus- och offroadkörning med din vanliga landsvägsmotorcykel. Övningarna körs i första hand på grusplan och/eller grusvägar.

För SMCs trafikkurser krävs giltigt körkort, och det kontrolleras av funktionärerna vid inskrivningen. Se till att ha det med dig.

Din MC behöver vara minst trafikförsäkrad, och klarat besiktningen. Det är din egen försäkring som gäller på kursen. Läs mer om detta på SMCs sida om försäkring vid fortbildning för att veta om din försäkring gäller.
http://www.svmc.se/school/Forsakring_vid_SMCs_fortbildning/

Övningskörning på Gruskurs
Grundkurser som avrostning, Knix och Gruskurs är fortbildning men det är också tillåtet att öva för den som övningskör. Du måste givetvis ha med din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.
Ta med Körkortstillstånd, handledare och handledartillstånd.

Vi har beställt strålande sol och lagom varmt, men i händelse av att väderbeställningen inte går igenom, och vädret skulle vara otjänligt kan kursen komma att ställas in. håll koll på SMC Norrbottens hemsida eller facebooksida för information. Vi kommer också att meddela eventuella förändringar via mail, så se till att din mailadress är aktuell när du anmäler dig.

Anmälan ej öppen för deltagare