Laddar ...
Sparar ...

Persö Frakt Bergtäkt

Anmälan stängd

Datum 2019-05-18 09:00 - 2019-05-19 16:30
Distrikt SMC Norrbotten
Bana Persö Frakt Bergtäkt
Kurstyp Grus
Kursansvarig Maria Syrjälä 070-555 28 41
Platser kvar 5
Tider 09:00 - 16:30
Anmälan stänger 2019-05-18 08:00 Stängd
Pris: SMC-medlemmar 600 SEK
Pris: Ej medlem 600 SEK

Kursinformation

2 dagar Avancerad gruskurs!

*** Observera ny kursplats Persö Frakts Bergtäkt för Gruskurs nivå 1 och 2 i år 2019! ***

FMCK Boden arrangerar i samarbete med SMC Norrbottens instruktörer. Nivå 2 gruskurs är en kurs för dig som har testat grus tidigare, och vill ta ett steg vidare. Du går först Gruskurs steg 1 den 18 maj och där förbereder vi för övningarna dag 2.

(Har du tidigare gått Nivå 1 hos oss kan du kontakta oss om du bara vill gå nivå 2 på söndagen, men det är obligatoriskt att ha gått nivå 1. Skicka i så fall ett mail till kurser@smcnorrbotten.se)

För att få ut så mycket som möjligt av kursen bör motorcykeln ha lite grövre däck avsedda för grus och du bör kunna låsa bakhjulet med bakbromsen samt kunna stänga av antispinn om den är utrustad med detta.

En del av de övningar vi tar upp brukar ingå i SMC:s vanliga asfaltövningar men vi flyttar dessa till att köra på lösa underlag. Du kommer säkert märka att du har stor nytta av dessa kunskaper även på asfalt.

Vi kommer under dagen att fara ut på grusvägar i området, göra övningar och diskutera kring dessa.

Kursavgiften är 600 kr för båda dagarna. Betalning sker på plats, helst med Swish men kontanter går också bra.

För SMCs trafikkurser krävs giltigt körkort, och det kontrolleras av funktionärerna vid inskrivningen. Se till att ha det med dig.

Din MC behöver vara minst trafikförsäkrad, och klarat besiktningen. Det är din egen försäkring som gäller på kursen. Läs mer om detta på SMCs sida om försäkring vid fortbildning för att veta om din försäkring gäller.
http://www.svmc.se/school/Forsakring_vid_SMCs_fortbildning/

Övningskörning på kurs
Grundkurserna Avrostning, Knix och Grus är fortbildning men det är också tillåtet att öva för den som övningskör. Du måste givetvis ha med din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.
Ta med körkortstillstånd, handledare och handledarintyg.

Vi har beställt strålande sol och lagom varmt, men i händelse av att väderbeställningen inte går igenom, och vädret skulle vara otjänligt kan kursen komma att ställas in. håll koll på SMC Norrbottens hemsida eller facebooksida för information. Vi kommer också att meddela eventuella förändringar via mail, så se till att din mailadress är aktuell när du anmäler dig.

Anmälan ej öppen för deltagare